• Agenda

AGENDA

Ontmoetingsplein55plus geeft bekendheid aan activiteiten (ook van buiten het Ontmoetingsplein55plus) en ondersteunt nieuwe initiatieven. Aan onderstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Deelname is voor eigen verantwoordelijkheid en risico.

15 oktober-11 november| foto-expositie bibliotheek

The silence after the mortars

Expositie Simone Gerard
Fotografie is de passie van Simone Gerard.
Als freelance fotograaf werkt ze in opdracht en publiceert regelmatig tijdschriften. Ze maakte 6 boeken en exposeert regelmatig. En dus nu in Bibliotheek Almelo de expositie The silence after the mortars: het verhaal over de veerkracht van de inwoners van Aleppo.

6,8 november | huiskamer Windmolenbroek

In Wooncentrum Windmolenbroek is iedere dinsdag en donderdagochtend een huiskamer voor senioren. U kunt elkaar wekelijks ontmoeten voor een kop koffie en een gesprek. De invulling van deze ochtend hangt verder af van de wensen en ideeën van de deelnemers. De huiskamer is van 1o.o0 tot 12.30 uur. Kosten zijn € 3,- per keer, dit is inclusief koffie, thee, fris en materiaalgebruik. Aanmelden kan bij Rosetta Accardi, tel 06 – 23 92 90 35 en r.accardi@scoopwelzijn.nl

6,13 november | huiskamer de Schelf

In wijkcentrum “De Schelf” is iedere dinsdagochtend een huiskamer voor senioren. U kunt elkaar wekelijks ontmoeten voor een kop koffie en een gesprek. De invulling van deze ochtend hangt verder af van de wensen en ideeën van de deelnemers. De huiskamer is iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. Kosten zijn € 3,- per keer, dit is inclusief koffie, thee, fris en materiaalgebruik. Aanmelden kan bij Anneke Löwik tel. 47 37 47 of Mirjam van Baalen tel. 06 – 53 45 71 32.

7 november | Ontmoetingsplein55plus Noordoost De Schelf

Iedere eerste woensdag van de maand is Ontmoetingsplein55plus aanwezig in wijkcentrum de Schelf. We nodigen 55-plussers uit Almelo Noordoost en andere geïnteresseerden uit om met ons en elkaar kennis te maken. Tijdens de inloop zal al tal van contacten ontstaan. 55-plussers die samen gaan wandelen, fietsen, musea bezoeken of naar het theater gaan. Ook individuele contacten komen tot stand, zoals samen koffie drinken, samen ergens gaan eten en de een die de ander helpt met de computer.

U bent tussen 9.30 en 11.00 uur van harte welkom voor een kopje koffie of thee in zaal 4 van wijkcentrum De Schelf. Kom gerust langs. We hopen u te ontmoeten. Voor informatie kunt u contact opnemen met  Anneke Löwik, tel. 47 37 47, Hetty Reuver, tel. 86 63 36 of via info@ontmoetingsplein55plus

7 november | Tablet spreekuur Feijn Lunchen en lezen

Tablet spreekuur (alleen op afspraak)

Voor vragen over uw tablet kunt u een afspraak maken met vrijwilligers van de Ouderen Vereniging Almelo.

Zij komen dan op 3 oktober naar de Bibliotheek. De andere data voor dit najaar zijn op 7 november en
5 december 2018.
Voor vragen voor Apple, voor de IPhone, IPad: Hidde Walstra, telefoon 0546 866829 of 0637466731,
e-mail.

Voor vragen over Android Tablets, (dus bv Samsung telefoons of tablets): Florieke Schmal,
telefoon 0546 817629, e-mail

8 november | handwerkcafé elke 2e donderdag van 9.30 tot 12.00 uur in De Schelf

Kosten € 3,00. Informatie: Anneke Löwik tel. 47 37 47 of Joke Warringa tel. 86 64 46. Meer dames zijn van harte welkom! Gezellig kletsen en tegelijk werken aan je naai-, haak-, brei- of borduurwerk met een kopje koffie erbij (inclusief).

8 november | bijeenkomst COSBO over zelfstandig wonen

Bijeenkomst 8 november 2018.
Op donderdagmiddag 8 november organiseert COSBO Adviesraad met ondersteuning van Zorgbelang Overijssel een themabijeenkomst over de mogelijkheden en dilemma’s van langer zelfstandig thuis blijven wonen.
Waar en hoe laat?
De middag wordt gehouden in De Schouw, Kerkplein 3 in Almelo, en begint om 14.00 uur en duurt tot 16.30 uur.
Voor wie?
Alle senioren van Almelo, die op dit moment zelfstandig thuis wonen.

De toegang is gratis.

Langer thuis wonen, maar hoe?

We moeten allemaal langer in onze woning blijven wonen maar wat gebeurt er wanneer dit zwaarder wordt? Of wanneer we te maken krijgen met een beperking en we worden afhankelijk van zorg? Is het verstandig om nu al na te denken over langer zelfstandig wonen?
Tijdens de bijeenkomst kunt u antwoord krijgen op deze en vele andere vragen die te maken hebben met langer zelfstandig thuis wonen.
Programma
14.00 uur Opening door voorzitter COSBO, tevens dagvoorzitter
14.10 uur Praktijkvoorbeeld 1
14.20 uur Toelichting door Henk Snoeijer namens de VOA’s ( Vrijwillige Ouderen
Adviseurs) op de vraag: Welke problemen komt u tegen en hoe lost u
die op, zodat iemand nog lang, comfortabel en veilig thuis kan blijven
wonen.
15.00 uur Pauze
15.20 uur Nog een praktijkvoorbeeld
15.30 uur Alexandra Kieftenbelt, wijkverpleegkundige; Wat kan
iemand verwachten van de zorg en wat moet u vooraf regelen?
16.15 uur Toelichting op het Meterkast-formulier
16.30 uur Sluiting door de voorzitter van de Adviesgroep Wonen

9 november | Klik en Tik bibliotheek

Klik en tik

4e verdieping, Het Baken 3 in Almelo. Toegang: gratis
Donderdag 13, 20, 27 september, 4 en 11 oktober, 14.00-16.00 uur
De absolute basiscursus!. Voor mensen die nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. Aanmelden: 0546-822005 (Filomena Mijnders)

9 november | Koffie leestafel Schelfhorst

Om 10.00 uur ontmoeten we elkaar bij de leestafel in wijkcentrum De Schelf. Er liggen tal van tijdschriften en kranten. Het eerste kopje koffie is gratis!

11 november | Kunstmarkt Schelfhorst

Kunstmarkt Schelfhorst

Zondag 11 november 11.00 – 16.00 uur
De oudste kunstmarkt van Overijssel waarbij Bibliotheek Almelo natuurlijk ook aanwezig is. Schilderijen, beelden, kaarten en nog veel meer kunstvormen zijn op de jaarlijkse kunstmarkt van de Schelf te zien. Wij staan er met een informatiekraam en verkopen afgeschreven boeken op deze markt.

Wijkcentrum de Schelf
Toegang gratis

12 november | huiskamer ’t Dok

In wijkcentrum “‘t Dok”, Sumatralaan 1, is iedere maandagmiddag een huiskamer voor senioren. U kunt elkaar wekelijks ontmoeten voor een kop koffie en een gesprek. De invulling van deze middag hangt verder af van de wensen en ideeën van de deelnemers. De huiskamer is van 13.30 tot 16.00 uur. Kosten zijn € 3,- per keer, dit is inclusief koffie, thee, fris en materiaalgebruik. Aanmelden kan bij  Fatima Bouhekan, tel. 06 1371 7052 of via f.bouhekan@scoopwelzijn.nl

14 november | Ontmoetingsplein55plus Zuidwest Möll’nwiek

Elke tweede woensdag van de maand is er weer een ontmoetingsochtend van Ontmoetingsplein55plus in de Möll’nwiek. We zien er naar uit om elkaar weer te zien, met elkaar in gesprek te gaan en ideeën op te doen!

Ontmoetingsplein55plus brengt 55-plussers met elkaar in contact! Wilt u nieuwe mensen ontmoeten, iets nieuws gaan doen of heeft u een vraag? Misschien heeft u een idee om samen iets te ondernemen? Of wilt u iets voor iemand doen? Er zijn al diverse contacten gelegd waaruit leuke initiatieven zijn ontstaan. Er wordt samen gefietst, gewandeld, uitgegaan, muziek gemaakt etc.. Wellicht heeft u nog andere ideeën. We horen het graag!

U bent van 10.00 tot 11.30 uur van harte welkom om ons en elkaar te ontmoeten. Kom gerust langs. U bent tot niets verplicht. Om 10.15 uur is een gezamenlijk moment. Koffie en thee € 1,25. We proberen iedere ontmoetingsochtend voor een spreker te zorgen die u informatie geeft over een bepaald onderwerp.

We hopen u volgende week woensdag te zien! Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Rosetta Accardi. Tel. 06-23929035 of r.accardi@scoopwelzijn.nl.

 

16 november | filmhuis Hof 88 matinee voorstelling

Den Skyldige (The Guilty) – Gustav Möller

Met: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Johan Olsen, Jacob Lohmann.

Denemarken 2018 – 85 minuten

Spannende, claustrofobische thriller die zich helemaal afspeelt binnen de meldkamer van 112, waarbij de gebeurtenissen in ons eigen hoofd en onze verbeelding worden vormgegeven. Winnaar van de publieksprijs tijdens Sundance en IFFR.

Politieman Asger Holm heeft bureaudienst gekregen in afwachting van een proces. We weten niet waarom, maar dat het hem irriteert is duidelijk. Zijn taak bevalt hem niet en hij is ongeduldig en veroordelend naar de bellers. Als zijn dienst er bijna op zit, krijgt hij een verontrustend telefoontje. Een vrouw zegt dat ze wordt gekidnapt door haar ex en dat ze haar twee kleine kinderen moest achterlaten in huis. Holm probeert met de schaarse aanwijzingen van de vrouw de auto van de ontvoerder te traceren, maar door zijn ongelukkige beslissingen wordt de situatie er niet beter op. Holm heeft moeite zichzelf en de situatie onder controle te houden. Tot op het laatst blijft de afloop nagelbijtend onzeker.

Alle gebeurtenissen zien we in close-up weerspiegeld op het gezicht van hoofdrolspeler Jakob Cedergren, die een buitengewone prestatie levert binnen deze beperkte speelruimte.

Filmhuis

vrijdag 16 nov 2018 | 14:00 uur
Herman Finkers Zaal

 Vrije zit 9 euro

20 november | Inloopspreekuur Openbaar Vervoer

Op de derde dinsdag van de maand kunt u met vragen over reizen met het openbaar vervoer terecht bij het inloopspreekuur voor senioren. OV-ambassadeurs beantwoorden graag uw vragen:

  • hoe werkt de OV-chipkaart
  • welk abonnement past bij mij?
  • hoe plan ik mijn reis?

Dinsdag van 10.00 tot 11.30 uur. Bibliotheek Het Baken 3, Almelo

Voor informatie bel 038 – 45 40 130

28 november | Ontmoetingsplein55plus Binnenstad ’t Dok

Iedere laatste woensdag van de maand is Ontmoetingsplein55plus aanwezig in wijkcentrum ‘t Dok. We nodigen 55-plussers uit de Binnenstad van Almelo en andere geïnteresseerden uit om met ons en elkaar kennis te maken. Tijdens de inloop ontstaan leuke ideeën en contacten. Denk aan 55-plussers die samen gaan wandelen, fietsen, musea bezoeken of naar het theater gaan. Ook individuele contacten komen tot stand, zoals samen koffie drinken, samen ergens gaan eten en de een die de ander helpt met de computer.

U bent tussen 10.00 en 11.30 uur van harte welkom in wijkcentrum ‘t Dok. Kom gerust langs. We hopen u te ontmoeten. Voor informatie kunt u contact opnemen met Betsie Letteboer  06 – 49 12 40 13, Astrid Kappert 0546 – 818 719, Julia Fischer 06 – 43 97 72 75 of via info@ontmoetingsplein55plus.nl

30 november |filmhuis Hof 88 matinee voorstelling

Bankier van het verzet – Joram Lürsen

Met: Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma, Fockeline Ouwerkerk, Raymond Thiry

Nederland 2017 – 123 minuten

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet. Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Filmhuis

vrijdag 30 nov 2018 | 14:00 uur
Herman Finkers Zaal

Vrije zit:   € 9,00 Bestellen

doorlopend | Museum en theatergroep OP55+ De Schelf

Regelmatig bezoekt een groepje 55-plussers een museum of theatervoorstelling.

Er staat voor de zomer (nog) geen nieuw uitje gepland. Heeft u een goed idee? Rondleiding Ommerschans is eventueel nog mogelijk op zondagmiddag 13 of 27 augustus. Afhankelijk van de afstand gaan we met de auto of met de trein. In principe regelt iedereen zijn/haar eigen ticket en/of vervoer naar het station. Voorstel: een vaste dag plannen, bijvoorbeeld elke 3e woensdag/ donderdag of dinsdag v.d. maand. Opgave bij Siebrich Siemens: 06-573 20 589 of siebrichsiemens@gmail.com ;

Bij St. Vier het Leven kun je terecht als je hulp nodig hebt bij het bezoek aan een theater (bijvoorbeeld vervoer). Kijk op www.4hetleven.nl voor meer informatie.

doorlopend | Gespreksgroep OP55+ De Schelf

Tijdens de zomer ligt de gespreksgroep stil. In september gaan we weer van start. Er worden allerlei onderwerpen besproken b.v. : – mantelzorg – zorgverzekeringen – vrije tijd – discriminatie enz. De groep komt een keer in de maand bij elkaar en om de beurt bij de deelnemers thuis.

Er zijn momenteel enkele plekken vrij!

Mocht u belangstelling hebben dan horen wij het graag. Wellicht kunnen we een tweede groep starten. U kunt u aanmelden bij Anneke Löwik. Telefoon 0546 – 47 37 47.

doorlopend | Wandelen OP55+ De Schelf

De eerste van de maand op donderdag of vrijdag wordt er gewandeld onder leiding van een natuurgids. De wandeling is ongeveer 5 kilometer. Aanmelden kan via: Hetty Reuver, tel. 866336.

Wij zien u graag meedoen !

doorlopend | Uitgaansgroep

Bij de verschillende teams van het Ontmoetingsplein55plus zijn uitgaansgroepen (aan het) ontstaan. Dit zijn mensen die met elkaar contact hebben als ze spontaan iets met anderen willen ondernemen. Bijvoorbeeld bij mooi weer samen willen fietsen of met anderen een tentoonstelling, festival of voorstelling willen bezoeken. Je sluit je aan bij de groep, krijgt bericht als iemand leuks weet en kiest er dan voor of je meegaat. Deze contacten verlopen meestal van de Whatsapp. Heeft u hier belangstelling voor? Dan kunt u contact opnemen met:

Ontmoetingsplein55plus Noordoost: Hetty Reuver 0546 – 86 63 36

Ontmoetingsplein55plus Zuidwest: Coby Gevearts 06 -13 36 25 17

Ontmoetingsplein55plus Centrum: Betsie Letteboer 06 – 49 12 40 13

doorlopend | Jeu de boules Schelfhorstpark.

elke  woensdag- en vrijdagmorgen spelen we jeu  de boules in het  Schelfhorstpark, uiteraard  bij goed  weer.  Aanvang 10.30 uur.